Mažos ir didelės modernios virtuvės


Virtuvė - tai ne tik maisto gaminimas ir darbas, bet viena puikiausių šiuolaikinio modernaus interjero detalių, suteikiančių namams savitą stilių ir jaukumą. Virtuvė turi būti funkcionali, racionali, ERGONOMIŠKA.


Ergonomika

mic
Ergonomikos terminas pradėtas vartoti 1949 metais, kai grupė įvairių sričių Didžiosios Britanijos specialistų įkūrė Ergonomikos draugiją įvairiems žmogaus darbinės veiklos aspektams nustatyti. Nuo tada imta kalbėti apie naują mokslo šaką – ergonomiką. Pagrindinis šio mokslo uždavinys – sukurti darbo įrankius ir darbo aplinką, maksimaliai tausojančias žmogaus sveikatą ir užtikrinančias darbo saugą ir našumą.


VIRTUVĖS ĮRENGIMAS

Įsirengiant virtuvę pirmiausiai reikia gerai apgalvoti ir atsižvelgti į tokius bruožus:
1. Gyvenimo būdą, kiek virtuvėje praleidžiame laiko?
2. Šeimos sudėtį. Kiek šeimos narių, kas dažniausiai daugiausiai laiko praleidžia virtuvėje?
3. Kitas erdves. Ar yra kur atskirai sandėliuoti maisto produktus? Ar virtuvė ne tik gaminimo, bet ir vieta, kur maitinamės, bendraujame?
Virtuvės erdvė priklauso nuo PATALPOS DYDŽIO, APŠVIETIMO, BALDŲ, ĮRANGOS, SPALVŲ.
mic